Wie zijn wij

De persoon achter Una Lomes is Nathalie Ikink.

Dit is haar verhaal over het onstaan van Una Lomes:

“In 2012 kwam ik letterlijk in aanraking met wol tijdens een workshop vachtvilten. Ik was destijds herstellende van een burn-out. De aanraking met wol droeg ertoe bij dat mijn handen mij hielpen uit mijn hoofd te komen en in alle rust te herstellen. Het raakte mij recht in mijn hart en tot op heden werk ik nog steeds graag met wol en geef ik af en toe workshops. 
Een paar jaar later, in 2016, startte ik in mijn geboortestreek Twente met Studio Skoap (= Twents voor ‘schaap’). Ik kreeg een mooie atelierruimte waar ik creatieve workshops met wol en workshops vachtvilten kon geven. Een van de producten die ik maakte waren wasdrogerbollen van vilt.

In 2019 kreeg ik de kans om deel te nemen aan Move to Social, een  ondersteuningsprogramma voor ondernemers die bezig zijn met het realiseren van maatschappelijke impact. Mijn doel was om in mijn viltatelier een plek te bieden voor vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels ben ik verhuisd, en heb ik geen viltatelier meer. Maar het idee heb ik nooit losgelaten.

En nu heb ik besloten om de wasdrogerbollen te laten maken in Nepal. Daar worden in een viltatelier met veel zorg, liefde en aandacht de wasdrogerbollen met de hand gemaakt. In het atelier werken vrouwen onder goede arbeidsomstandigheden en ontvangen zij een eerlijk loon. Mijn idee heeft vorm gekregen, op een andere manier, maar misschien nog wel mooier dan ik in eerste instantie had bedacht”.

In het viltatelier wordt het logo met de hand er in geprikt

Een naam vol betekenis

Nathalie koos met zorg de naam Una Lomes.
De unalome is een symbool uit zowel het hindoeïsme en het boeddhisme. Het staat voor je levenspad en bestaat uit 3 onderdelen: de spiraal, de trap en het eindpunt.

De spiraal geeft de staat weer voordat je ontwaakt, je staat van zijn. Gedachten die maar rond blijven cirkelen, en waar je na verloop van tijd steeds bewuster van bent. Na de spiraal komt de trap die steeds kleiner wordt en overgaat in een rechte lijn. Als je bewust bent van je gedachten, kun je stil worden. Je hebt meer focus en helderheid.

De spiraalvorm van de unalome wordt handmatig in de wasdrogerbol gezet. Met de spiraal begint het proces, de bewustwording. Dit is de missie van Una Lomes: bewustwording van hoe we liefdevoller met onze wereld kunnen omgaan. Door de aankoop van onze wasdrogerbollen kun je hier een eerste stap in zetten.

De unalome

Meer weten?

Meer informatie over Una Lomes? Bekijk onderstaande pagina’s:

0
    0
    Winkelmandje
    Jouw winkelmandje is leegTerug naar de shop